Pengalaman Seram di Ghost Museum Penang

Pengalaman Seram di Ghost Museum Penang 

Ghost Museum Penang merupakan salah satu tarikan di Pulau Pinang. Ghost Museum Penang ialah muzium yang mempamerkan identiti seram, mitos kejahatan dan hantu yang berkait dengan cerita-cerita hantu di beberapa buah negara. 

Terutamanya masyarakat Melayu, memang banyak dengan cerita-cerita hantu ni. Dari zaman dahulu sehinggalah ke zaman sekarang, kisah-kisah seram masih lagi berlegar dibibir masyarakat. 

Apa yang menariknya di muzium ni?

Di muzium ini terdapat hantu-hantu dari 5 buah negara dan budaya yang berbeza.

Bagi masyarakat Melayu, terdapat Hantu Pontianak, Toyol, Pocong dan Hantu Pisang yang di pamerkan di muzium ini. Selain itu, ada juga hantu dari masyarakat lain seperti Jiang Shi dan Hungry Ghost Month (hantu cina), Mumia (Hantu mesir), Dracula (hantu orang putih).

Macam-macamlah jenis hantu yang terdapat di sini. Kalau korang nak lihat hantu-hantu yang tak pernah dilihat tu, kena la datang dan rasai sendiri pengalaman melihat hantu dekat Ghost Museum Penang ni.

Ghost Museum Penang ni dibuka setiap hari bermula dari dari 10pagi hingga 7malam sahaja. 

Macam mana nak booking tiket?

Boleh terus book dengan MyCribBooking di website www.mycribbooking.com. (akan diupdate) 

Pertanyaan Lanjut, sila PM --> 012-817 8223 (whatsapp/call)


Comment