Homestay Shah Alam Seksyen 13

Minggu ini MyCribBooking akan review sebuah homestay shah Alam Seksyen 13. Homestay Shah Alam di seksyen 13 ini terletak di Residensi Alami kondominium yang dilengkapi dengan kemudahan kondominium seperti swimming pool, gym dan playground untuk kanak - kanak. homestay Shah Alam Seksyen 13 | MyCribBooking Alami pengalaman menginap seperti di berada di hotel dengan harga yang berpatutan dan murah di Homestay Shah Alam Seksyen 13. homestay Shah Alam Seksyen 13 | MyCribBooking Homestay ini mempunyai 2 bilik dan 1 bilik air dan dilengkapi dengan
  1. Aircond
  2. TV
  3. Dapur, Peti Ais dan boleh memasak
  4. Sofa dan Meja Makan
dan kelengkapan - kelengkapan lain seperti sebuah rumah.

Yang bestnya homestay ini hanya berharga RM 280/semalam (kecuali peak season.)

Jom kita tengok apa yang menarik disini ?

Playground homestay Shah Alam Seksyen 13 | MyCribBooking

Homestay dekat Pusat Membeli Belah

Kedudukannya yang strategik menjadikan homestay ini sebagai pilihan ramai pengunjung. Dikelilingi dengan pusat -  pusat membeli belah seperti TESCO Seksyen 13, Giant seksyen 13 dan yang terkini Aeon Seksyen 13 menjadikan homestay shah alam ini sebagai pilihan pengunjung - pengunjung yang ingin bercuti sambil membeli - belah. Jika anda berhajat untuk membeli pakaian tradisional seperti baju melayu, baju kurung dan pakaian untuk mengerjakan umrah dan haji, Kompleks PKNS terletak lebih kurang 5 km dari sini. Homestay Shah Alam Seksyen 13 | MyCribBooking

Homestay dekat Stadium Shah Alam

Jika tujuan anda ke Shah Alam untuk menonton perlawanan bola sepak, homestay ini amat sesuai dijadikan tempat anda berehat sebelum dan selepas menonton perlawanan bola sepak. Lokasinya yang amat dekat membolehkan anda ke stadium berjalan kaki. Mudahkan !Di hujung minggu pelbagai aktiviti dijalankan di sini seperti Pasar Tani di pagi ahad dan food festival dihujung minggu seperti Food Mega Festival 2016 yang berlangsung pada bulan november dan VFOOD Festival 2016 pada Februari 2016. Jadi anda tidak akan kesunyian disini. cnb jan13 033

10 Tempat makan menarik di Shah Alam

Homestay Shah Alam Seksyen 13 ini juga berdekatan dengan tempat tempat makan yang menarik di sekitar Shah Alam terutamanya di sekitar Seksyen 13 itu sendiri. Dibawah ini kami senaraikan 10 tempat makan yang menarik di Shah Alam yang berdekatan dengan homestay ini.
  1. Nasi Lemak Cinta Sayang  - menyediakan nasi lemak authentic sepanjang hari dan memang boleh di nobatkan sebagai antara nasi lemak terbaik yang pernah kami rasa.
  2. 16230711_1445899422111717_3603732914329616384_nThe Pisang Cheese - Pisang Cheese adalah antara makanan yang viral masa kini. Macam candu kalau makan memang akan ketagih. The Pisanv cheese juga menyediakan khidmat delivery
  3. Kueh - menyediakan kuih - kuih tradisional yang kini kian dilupakan. Berkonsepkan hipster cafe dan kalau anda nak cari kuih - kuih tradisional boleh datang ke sini.
  4. Laman Grills - Menyediakan western food
  5. Thirteen street cafe - menyediakan makanan tempatan dan barat termasuk kek dan aiskrim yang menarik.
  6. Nasi Ayam Kampung4725045c96aa1ba766fa50ea65fd5947
  7. Tupai - Tupai
  8. Homst Chinese Muslim Food
  9. Cotton Craft
  10. Restoran Thai Village
yang lain tu tak payah nak explain sebab tengok nama pon dah tahu.

Senarai Pusat Pengajian Shah Alam

Homestay Shah Alam Seksyen 13 ini juga terletak berdekatan dengan pusat - pusat pengajian seperti
  1. MSU - Management & Science University (boleh jalan kaki dari homestay)
  2. SEED College - Kolej Dr Azizan (boleh jalan kaki dari homestay)
  3. Open University Malaysia - (boleh jalan kaki)kdu-glenmarie-shah-alam-4
  4.  Politeknik Shah Alam - dalam 3km
  5. KDU University College dalam 3km
  6. Kolej PTPL Shah Alam dalam 3km
  7. UITM Shah Alam dalam 7kmmsu_building
Jadi Jika anda datang shah alam untuk melawat anak belajar atau anda sendiri datang belajar boleh la menginap di sini.

Dekat Kawasan industri dan business center

Homestay Shah Alam Seksyen 13 ini juga berdekatan dengan kawasan industri dan business center. Antara kawasan industri dan business center berdekatan -
  1. Worldwide business center shah alam
  2. Glenmarie Industrial Park
  3. Bukit Jelutong Industrial Park
  4. Glenmarie Business center.
Mungkin homestay ini boleh menjadi kediaman sementara anda bersama rakan - rakan bila berkursus atau bekerja dikawasan di atas. Ini dapat menjimatkan kos syarikat daripada menginap di hotel. Persoalan ini mungkin bukan untuk pekerja tetapi business owner dan pengurus - pengurus syarikat untuk menjimatkan kos dikala ekonomi gawat. Para pekerja jangan marah ye !

10 tempat menarik shah alam

  1. Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah1349
  2. Glenmarie Golf and Country Club
  3. Guthrie Golf and Country Club (par 3 course)
  4. Race track Go Kart Stadium Shah Alam boleh check di www.citykarting.com
  5. Shah Alam Extreme Park untuk keterangan lanjut boleh check di sini https://www.facebook.com/ShahAlamExtremePark/
  6. I city
  7. Stadium Malawati Shah Alam
  8. Taman Pertanian Bukit Cerakah
  9. Muzium Sultan Alam Shah boleh check di sini http://www.padat.gov.my/v2/index.php/my/muzium-selangor/13-muzium/19-muzium-sultan-alam-shah
  10. Galeri Kereta di Glenmarie Industrial Park seperti Lamborghini, Porsche, Jaguar, Mercedes, BMW, Peugeot, Volvo dan banyak lagi.

Jangan Tunggu Lagi. Jom Tempah

  1. Melalui MyCribBooking  dengan menekan butang book now ini 043012_1615_Top10Waysto2 
  2. atau whatsapp/tel @ 019-8221356
  • Jika anda ingin kami review homestay/restoran/servis/aktiviti anda sila contact kami di support@mycribbooking.com

Comment